Werk en ontwikkeling
Om gelukkig te zijn in je werk, is het belangrijk dat je werk betekenisvol voor je is. Op onze werk- en participatielocaties doet iemand altijd werk dat ertoe doet, passend bij interesses, talenten en mogelijkheden. Samen kijken we naar de ondersteuning die nodig is. Dit is altijd op maat en op een manier die past. Als zorgondernemer bied je daarom betekenisvolle participatieplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Een betekenisvolle plek
We vinden het belangrijk dat iedereen zo normaal mogelijk kan wonen, leven en werken binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. De werkzaamheden binnen de participatieplekken worden daarom zo lokaal mogelijk georganiseerd. Ze sluiten waar mogelijk aan op de aanwezige voorzieningen in de wijk.
Begeleiding is gericht op ontwikkeling en persoonlijke groei, op zoveel mogelijk autonomie en een sterk sociaal netwerk rondom de deelnemers. Zo creëer je met jouw Driestroomonderneming een betekenisvolle plek in de samenleving voor iedereen.
Van ICT-bedrijf tot aan kledingatelier
Je kunt bij ons in veel verschillende branches terecht. Medemenselijkheid en maatschappelijke participatie zijn onze basisfilosofie. Al onze werk- en ontwikkelingsinitiatieven onderscheiden zich, doordat ze binding hebben met de lokale samenleving, kleinschalig zijn en door eigenzinnige ondernemers geëxploiteerd worden.
Meer weten over de zorgconcepten van Driestroom?Neem hier een kijkje
Driestroomhuizen
Gezinshuizen zijn de meest bekende manier van zorgondernemerschap. Een Driestroomhuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp, waarbij je 24/7 zorg, ondersteuning en opvoeding biedt aan uit huis geplaatste kinderen. Samen met je eventuele partner en biologische kinderen woon je in jouw Driestroomhuis en vorm je als gezinshuisouder de basis voor het gezin.
Wonen 18+
Lukt het jongeren niet meer om bij hun ouders te wonen. Is het thuis te onrustig of is er meer begeleiding nodig. Dan bieden wij een veilige en warme plek in een kleinschalige woonvorm voor (jong)volwassenen die eventueel onder begeleiding zelfstandig kunnen wonen.
Kleinschalig Alternatief Residentieel (KAR)
Jongeren die in aanmerking komen voor KAR, hebben vaak te maken met problemen op verschillende leefgebieden. Denk aan problemen binnen familie of vrienden en/of op het gebied van wonen of werken. Ze verdienen een plek zoals thuis, maar met de juiste zorg, begeleiding en structuur. Deze jongeren met een complexe zorgvraag bieden wij een plek binnen onze kleinschalige zorgondernemingen, als alternatief voor residentiele zorg.