Terug naar nieuws

Driestroomgezinshuis bij Pride Amsterdam

2024-08-07

Zaterdag 3 augustus vond de 27e editie van Pride Amsterdam plaats. Driestroomgezinshuis De Beken voer mee met de ‘Onbeperkt Samen boot’. Deze boot is een initiatief van vijftien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel en de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland.

Together

Het thema van Pride Amsterdam is Together, een thema dat goed aansluit bij de deelname van de ‘Onbeperkt Samen boot’. Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een ondersteuningsvraag. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie.

Genoten

De eigenaren van De Beken, Boudewien en Henk Sikking, en de drie gezinsleden hebben genoten op de boot. “Zoveel liefde, iedereen wordt in zijn waarde gelaten”, “Ontroerend, ik krijg er tranen van in mijn ogen” en “De mooiste dag van mijn leven”, waren enkele reacties.

Inclusieve omgeving

Vanuit Driestroom streven we naar een inclusieve omgeving waarin diversiteit wordt erkend en gewaardeerd. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt: de mensen die wij ondersteunen, hun verwanten, onze medewerkers en samenwerkingspartners. Op de ‘Onbeperkt Samen boot’ krijgen deelnemers een plek waar zij zich kunnen laten zien en krijgen zij de aandacht die zij verdienen.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen

Driestroom onderneemt Ritchie van Laren