Starten als zorgondernemer

Aan de slag

De route naar zorgondernemerschap bestaat uit 5 stappen. Samen doorlopen we dit traject om te zien of we jouw droom kunnen realiseren. En zo bij te dragen aan het alledaags geluk door het bieden van nabijheid en stabiliteit aan een kind of volwassene in jouw gezinshuis. Of aan deelnemers van jouw werk- of participatieplek.

De stappen op een rij

Samen aan de slag om jouw onderneming zo goed mogelijk vorm te geven.

1

Kennismaken met elkaar

In deze fase maak je als aspirant zorgondernemer kennis met de voorwaarden voor het starten van een eigen zorgonderneming. We bespreken de franchiserelatie, checken jouw ervaring en willen weten wat je drijft. In het kennismakingsgesprek met onze supportondernemer krijg je informatie over de franchiseformule en de relatie die we met elkaar aangaan.

2

Samen werken aan je ondernemingsplan

In deze fase ga je in gesprek met de instroommanager over jouw plannen. We spreken verwachtingen naar elkaar uit. Je gaat aan de slag met het schrijven van je ondernemingsplan en het opstellen van de exploitatiebegroting. Voor de toetsing op kwaliteit van zorg ga je in gesprek met het hoofd behandeling. Voor de financiële haalbaarheid ga je in gesprek met financiële experts. Nieuwe inzichten breng je samen in een definitief plan.

3

Assessment en onderzoek

Na akkoord op je ondernemingsplan ben je klaar voor het assessment en het antecedentenonderzoek. Tijdens het assessment krijg je inzichten in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Met deze uitkomsten maak jij onder andere jouw persoonlijk ontwikkelplan voor het eerste jaar. Het antecedentenonderzoek is een achtergrondcheck naar bijvoorbeeld diploma's.

4

Ondertekenen van de overeenkomst

Samen gaan we in gesprek over de franchiseovereenkomst. We bespreken belangrijke zaken en leggen afspraken met elkaar vast. Zo weet jij precies wat er bedoeld wordt en waar alles voor dient. Hierna plannen we de ondertekening. Na de ondertekening ben je officieel zorgondernemer gelieerd aan Driestroom!

5

Aan de slag met jouw zorgonderneming

Na ondertekening ga je jouw eerste jaar als zorgondernemer in. In dit jaar maak je uitgebreid kennis met het betrokken regioteam en heb je nauw contact met je accountmanager, supportondernemer, hoofdbehandeling en betrokken consulenten. Ook maak je kennis met alle onderdelen van het zorgondernemerschap gelieerd aan Driestroom, maar ook aan alles rondom wet- en regelgeving

'Doe je ogen dicht en droom', kregen we als advies. 'Dat is de basis van je ondernemersplan'. Uiteindelijk hebben we in 2014 het assessmentprogramma met succes doorlopen.
Maureen Bronkhorst Driestroomhuis de Delta

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen