Samenwerken

Kwaliteit van zorg

Met Driestroom staat er een landelijk erkende zorginstelling achter je, die de kwaliteit van zorg waarborgt. Driestroom faciliteert de samenwerking en afstemming met de gemeenten en zorgkantoren. Hierdoor ontstaat er een verhouding die ervoor zorgt dat dezelfde taal gesproken wordt en er wordt ingezet op goede zorg.

Wat is kwaliteit van zorg?

De stip op de horizon die we samen hebben, heet alledaags geluk voor alle mensen die wij samen ondersteunen. Een belangrijk onderdeel om dat te realiseren, is goede kwaliteit van zorg te leveren. Kwaliteit van zorg betekent dat de zorg die je biedt goed en veilig is. Dat zorg op het juiste moment beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft, goed resultaat heeft en niet te duur is. De overheid heeft hiervoor wettelijke kaders opgesteld. Als zorgondernemer moet je daarnaast voldoen aan professionele kwaliteitseisen. Driestroom helpt jou zicht te krijgen op de eisen die voor jouw onderneming van toepassing zijn.

DSH-De Vlerken-Jan Willem en Judith.jpg

Navolgbaarheid en kwaliteit

Om de kwaliteit van zorg te waarborgen, worden zorgondernemers aangemoedigd om hun acties aantoonbaar en navolgbaar te maken. Als je goede kwaliteit van zorg levert en dat navolgbaar kunt maken, ben je een betrouwbare partner. Driestroom helpt je hiermee door te zorgen voor de systemen, ondersteuning en het houden van toezicht op de kwaliteit op zorg. Zodat jij je op de zorg kunt richten.

De kern van onze benadering draait om betrouwbaarheid, kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. Onze focus ligt primair op het welzijn van de mensen die we ondersteunen. We willen dat onze dienstverlening betrouwbaar en rechtmatig is. Dit wordt ook door onze zorgondernemers gedeeld. Zij begrijpen en onderstrepen het belang van deze waarden.

We zoeken samen uit wat hij of zij nodig heeft en waar ik mijn deskundigheid kan inzetten om een positief verschil te maken. Dat kan dan gaan om ondersteuning, behandeling of beoordeling
Bas van DiggelenGZ-Psycholoog/systeemtherapeut en voormalig hoofdbehandelaar

Samen in gesprek

Meerdere malen per jaar schuiven we aan bij jouw keukentafel om te praten over de kwaliteit van zorg, het zorgondernemerschap, jouw vitaliteit, de financiën en de aanbestedingen. Ook zijn er geregeld sessies met de raad van bestuur. Het uitgangspunt is dat kwaliteit van zorg op niveau moet zijn. Driestroom biedt de mogelijkheid tot permanente monitoring, waardoor je continue zicht hebt op jouw kwaliteit van zorg.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen