Samenwerken

Support en ondersteuning

Onze support en ondersteuning richt zich op het werven, zichtbaar maken, starten en behouden van de professionele relatie tussen onze zorgondernemers en Driestroom. Deze relatie is belangrijk voor een goede en langdurige samenwerking. Samenwerken en support vanuit nabijheid, wederzijds vertrouwen en een heldere dienstverlening.

Onboardingstraject in het eerste jaar

Als je start als zorgondernemer komt er veel op je af. Daarom biedt Driestroom het eerste jaar een onboardingstraject waarmee we een zachte landing binnen Driestroom bieden. De ondersteuning van Driestroom gaat verder dan alleen praktische hulp; het creëert een omgeving waarin zorgondernemers kunnen groeien en leren. En zich kunnen blijven ontwikkelen, terwijl ze transparantie en kwaliteit in de zorg waarborgen.

Na dit eerste jaar ontstaat er een stabiele basis waarop verdere groei en verbinding kunnen worden opgebouwd.
Yvonne StrunkInstroommanager

Dicht bij jou

Driestroom biedt een gestructureerd en ondersteunend framework voor zorgondernemers om succesvol te opereren. Het meeste contact heeft de ondernemer met:

  • De consulent; het eerste aanspreekpunt voor operationele vragen over cliënten.
  • Het hoofdbehandeling; eindverantwoordelijk voor de zorg en biedt ondersteuning bij complexe vragen.
  • De accountmanager; expert op het gebied van bedrijfsvoering en contracten en maakt zich hard bij gemeenten voor de juiste contracten om de zorg te financieren.
  • De supportondernemer; een ervaren zorgondernemer die bij Driestroom in dienst is.

Daarnaast is alle deskundigheid binnen de Driestroom organisatie voor onze franchisenemers beschikbaar, denk aan kennis van wet en regelgeving (juristen), HRM en Communicatie.

Dienstverlening concreet gemaakt:

Landelijk netwerk

Driestroom was een van de eerste zorginstellingen die het zorgondernemerschap omarmde en heeft mede aan de basis gestaan van het ontstaan van de kwaliteitscriteria voor gezinshuizen. Met meer dan 140 gezinshuizen, kleinschalige woonvormen, werkinitiatieven en zorginitiatieven gericht op de ontwikkeling van (jong)volwassenen, brengen wij kennis en kunde mee over verschillende facetten van kleinschalig zorgaanbod. Onze zorgondernemers zijn in heel Nederland gevestigd, waardoor we samenwerken met verschillende gemeenten en weten waar het soms kan schuren. We brengen daarom graag onze kennis vanuit het landelijk netwerk mee om tot oplossingen te komen die ervoor zorgen dat de mensen de zorg krijgen die ze verdienen.

Onboardingstraject

Het ondersteunen van nieuwe zorgondernemers die toetreden tot de franchiseformule van Driestroom. De opstart van de zorgonderneming en de ondersteuning in het eerste jaar als franchisenemer.

Adviseren op ondernemerschap

Adviseren van nieuwe zorgondernemers, adviseren bij uitbreiding van het bestaande zorgaanbod en adviseren bij ontwikkeling van nieuwe concepten in de zorg.

Uitgebreid pakket aan ondersteunende diensten en faciliteiten

Waaronder een vertrouwenspersoon, kwaliteitsfunctionaris, accountants en juristen om ondernemers te ontzorgen en te ondersteunen bij het voldoen aan kwaliteitseisen.

Accountmanagement

Het onderhouden en inkopen van contracten met zorgfinanciers. En het zoeken naar samenwerkingen in het belang van zorgondernemers.

Franchisetool

De franchisetool biedt inzicht in financiële aspecten van de geleverde zorg. Wij vinden het belangrijk dat je als zorgondernemer weet welke productie er is geleverd, wat die financiën zijn en of het juiste geld binnenkomt.

ONS-systeem

Dit systeem maakt het mogelijk om duidelijk aan te tonen welke zorg geleverd is, welke doelen behaald zijn en welke afspraken er zijn gemaakt. Dit is essentieel voor de navolgbarheid en in een tijd waarin transparantie en verantwoording steeds belangrijker worden.

Onderdeel van een gemeenschap

Van zorgondernemers die elkaar ondersteunen en versterken. Wanneer nieuwe leden toetreden, worden ze verwelkomd in netwerk waar ervaringen wordt gedeeld en steun wordt geboden.

Johan Emons academie

Een leven lang leren en ontwikkelen zit in het DNA van onze organisatie. De Johan Emons academie biedt scholingsmogelijkheden voor verdere professionele ontwikkeling, om de kwaliteit van zorg die je levert te borgen en mee te gaan in maatschappelijke ontwikkelingen. De Johan Emons academie omvat e-learnings, trainingen en cursussen op de onderwerpen: Bedrijfsvoering, Zorg en Ondersteuning, Ondernemerschap, Werken met systemen, Persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen