Terug naar nieuws

Kompas Mengelmoes start eigen leerwinkel

2023-08-28

Vandaag is Kompas Mengelmoes, in franchisevorm aangesloten bij Driestroom, gestart met een eigen leerwinkel aan Willemsweg 19 in Nijmegen. Het pand waarin zij tot augustus zaten, werd gesloopt, waardoor ze op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Dat is Willemsweg 19 geworden. Deze nieuwe plek biedt veel mogelijkheden, waaronder het beginnen van een eigen leerwinkel. Elke maandag, dinsdagmiddag, woensdag en donderdagochtend is de leerwinkel geopend voor publiek. De assistent-medewerkers en vrijwilligers van Kompas Mengelmoes leren en werken hier elke doordeweekse dag.

Open atelier

Kompas Mengelmoes biedt creatieve dagbesteding aan volwassenen met een arbeidsmatig karakter. Assistent-medewerkers en vrijwilligers maken duurzame, unieke en maatschappelijke producten. Denk hierbij aan sleutelhangers, tassen en schorten. Angela Kilkens, oprichtster van Kompas Mengelmoes, vertelt: “Deze producten kunnen de assistent-medewerkers en vrijwilligers nu ook verkopen in onze leerwinkel. Je kunt het zien als een open atelier, waar mensen leren om te werken en waar zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd is er veel interactie met elkaar en met de klanten. Naast het winkelgedeelte is er ook een huiskamer waar ontmoeten voorop staat en waar handwerkvaardigheden eigen worden gemaakt, zoals macramé, breien, haken, punniken, naaien etc. De mensen doen bij ons werkervaring op, zijn creatief bezig en werken mee aan diverse opdrachten.”

"Op onze nieuwe locatie zijn we goed zichtbaar. Mensen uit de wijk kunnen altijd bij ons binnenlopen. Onze deur staat voor iedereen open."
Angela Kilkens - oprichtster Kompas Mengelmoes

Midden in de wijk

De leerwinkel bevindt zich midden in het Willemskwartier. Angela: “Al veertien jaar lang zetten wij ons in voor kwetsbare burgers. Op onze nieuwe locatie zijn we goed zichtbaar en hebben een prominente en permanente plek in de wijk. Mensen uit de wijk kunnen altijd bij ons binnenlopen. Onze deur staat voor iedereen open. We hopen dat onze leerwinkel drempelverlagend is en dat velen ons weten te vinden. We kunnen daarnaast snel schakelen, omdat we meedoen aan de pilot indicatievrije dagbesteding. Dit betekent dat alle inwoners uit Nijmegen zich zonder indicatie kunnen melden bij ons om deel te nemen aan onze dagbesteding.”

Benieuwd naar de nieuwe leerwinkel van Kompas Mengelmoes?

Kom dan gerust een keer langs bij Willemsweg 19 in Nijmegen. Je bent van harte welkom!

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen