Terug naar nieuws

Nieuwe zorgonderneming: Driestroomhuis GeWoonVoorJou

2024-06-06
  • Ondernemerschap

Op maandag 3 juni hebben we Jason, Mime en Silvie mogen verwelkomen als nieuwe zorgondernemers. Samen zijn zij initiatiefnemers van GeWoonVoorJou. Jason, Silvie en Mime hebben elkaar leren kennen via twee mensen die Silvie en Jason hebben begeleid en die bij Mime dagbesteding volgden. Tijdens de gesprekken met elkaar ontwikkelde ze een gedeelde visie op zorg. Uiteindelijk hebben is de stap gezet om met Driestroom te gaan praten over de mogelijkheden.

Alledaags geluk ervaren

In 2022 zijn Mime, Silvie en Jason begonnen aan hun reis om een woonvorm te starten voor mensen met een beperking. Ze gaan dit doen in de dorpskern van Cuijk in Noord-Brabant. Hun doel is om een veilige en zo normaal mogelijke woonvorm te bieden. Het benutten van persoonlijke kwaliteiten van de mensen die er worden ondersteund staat hierbij voorop. De bewoners ervaren begrip en ondersteuning over hun beperking, maar ervaren ook dat de begeleiding hun sterke kanten goed in beeld heeft. Zo kunnen ze zich trots voelen als mens en alledaags geluk ervaren.

In onze gesprekken met Driestroom merkten we een passende visie hebben. Samen staan we voor de mensen die wij ondersteunen en willen we doen wat voor hen belangrijk is. Dat maakt ons sterk als samenwerkingspartners.
aldus Mime, Silvie en Jason, gezinshuisouders GeWoonVoorJou

'Bij ons drie ligt de focus op de mensen die wij ondersteunen en wat hij/zij nodig heeft. Alle drie kleuren we regelmatig buiten de lijntjes, als we denken dat regels en protocollen niet passen bij de behoeft van de bewoners en deelnemers. Bij ons is dit een belangrijke motivatie om zelf ondernemer te worden. In onze gesprekken met Driestroom merkten we een passende visie hebben. Samen staan we voor de mensen die wij ondersteunen en willen we doen wat voor hen belangrijk is. Dat maakt ons sterk als samenwerkingspartners.' – Jason, Mime en Silvie.

Ook aan de slag als zorgondernemer?

Bekijk hier alle stappen op een rij.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen