Terug naar nieuws

Nieuwe zorgonderneming: Driestroomhuis Huize Lindeboom

2024-06-24
  • Ondernemerschap

Op donderdag 23 mei hebben Arjan en Alexandra de Graaf, initiatiefnemers van Huize Lindeboom, zich als zorgondernemer aangesloten bij Driestroom. Acht jaar geleden zijn Arjan en Alexandra begonnen aan hun droom om een eigen zorgonderneming te starten voor (jong)volwassen met een licht verstandelijke beperking.

De meerwaarde van Driestroom

Rond de start van hun zorgonderneming hebben Arjan en Alexandra al contact gehad met Driestroom. Destijds kozen ze bewust voor hun eigen weg en volledige zelfstandigheid. Nu, acht jaar later, zien zij de meerwaarde van een samenwerking met Driestroom.

“De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en iets moois neergezet met Huize Lindeboom. Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat zelfstandigheid op bepaalde punten erg lastig is en dat dit ervoor zorgt dat je, naast de zorgmomenten, ook op de hoogte moet blijven van veranderende wet- en regelgeving. Sommige zaken zijn eigenlijk onuitvoerbaar voor een kleine organisatie. Om ervoor te zorgen dat de zorg op niveau blijft zijn we op het punt beland dat we ervoor kiezen om juist nu een samenwerking met Driestroom aan te gaan. Daarnaast vinden we het fijn dat tarieven vast staan en dat het intakeproces van nieuwe aanmeldingen door Driestroom wordt overgenomen. Als laatste punt vinden we het netwerk van Driestroom en de bijhorende zorgondernemingen een groot pluspunt.” – Arjan en Alexandra.

Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat zelfstandigheid op bepaalde punten erg lastig is. Sommige zaken zijn eigenlijk onuitvoerbaar voor een kleine organisatie.
aldus Arjan en Alexandra, gezinshuisouder Huize Lindeboom

Een kleinschalige woongroep

Huize Lindeboom is een kleinschalige woongroep (gezinshuis) met als doel de bewoners een zo normaal mogelijk leven geven, waarin iedereen zoveel als mogelijk participeert in de maatschappij. Naast het wonen biedt Huize Lindeboom ook dagbesteding en ambulante begeleiding aan (jong)volwassen in de regio Kop van Noord-Holland.

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen

Driestroom onderneemt Ritchie van Laren