Terug naar nieuws

Nieuwe zorgonderneming: Driestroomhuis Plenty Place!

2024-08-23
  • Ondernemerschap

Op maandag 19 augustus hebben we Henk en Netty Boom mogen verwelkomen als nieuwe zorgondernemers. Samen zijn zij gezinshuisouders van Driestroomhuis Plenty Place!

Van pleegzorg naar een gezinshuis

Henk en Netty stellen al jaren hun deur open voor kinderen en jongeren die vanwege omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Eerst als pleegouders en vanaf 2009 als gezinshuis. Op dit moment bieden Henk en Netty voor drie meiden een betekenisvolle plek.

We waren op zoek naar meer keuzevrijheid en wilden graag de stap zetten naar ondernemerschap. In Driestroom vonden we de samenwerkingspartner om dit te organiseren.
aldus Henk en Netty, gezinshuisouders Plenty Place!

Een betekenisvolle plek

Henk en Netty zijn ooit een gezinshuis gestart, omdat ze hun gezin wilden openstellen voor kinderen die het minder getroffen hebben en om wat voor reden dan ook niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Henk is zelf als pleegkind opgegroeid en wilde dit vanuit eigen positieve ervaring ook meegeven aan andere kinderen. Ze kiezen bewust om een samenwerking met Driestroom aan te gaan.

Henk en Netty: “We kennen verschillende gezinshuizen die samenwerken met Driestroom. We waren op zoek naar meer keuzevrijheid en wilden graag de stap zetten naar ondernemerschap. In Driestroom vonden we de samenwerkingspartner om dit te organiseren. Korte lijnen, persoonlijk contact en meebewegen met de zorgvraag. Samen gaan we voor een stabiele, liefdevolle en veilige omgeving zodat kinderen en jongeren verder kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen naar volwassenheid.”

Ook overstappen van pleegzorg naar een gezinshuis?

Starten als zorgondernemer?We beantwoorden al je vragen

Driestroom onderneemt Ritchie van Laren